Musik | Otto Knows släpper nya singeln ”Next To Me”

Av den 10 maj, 2015

Efter 75 miljoner streams på Spotify släpper idag den svenska artisten och musikproducenten Otto Knows singeln ”Next To Me”. Den 30 maj spelar han på Summerburst på Nya Ullevi i Göteborg.

Efter att ha turnérat med Sebastian Ingrosso och skrivit musik tillsammans med Avicii, fick Otto Knows sitt stora genombrott med hiten ”Million Voices” år 2012. Låten blev en succé och fanns representerad på topplistor världen över bara månader efter att den släppts.

I juni 2014 kom uppföljaren ”Parachute” som även den blev en stor hit. I Sverige har låten passerat dubbel platina.

Efter över 75 miljoner streams på Spotify, 750 000 downloads på iTunes och spelningar världen över är det nu dags för Otto Knows att släppa nya singeln ”Next To Me”. Låten framhäver den popiga delen tydligare och stöds upp av klubborienterade drag av hamrande synthar och pulsande beats.

Det är den bästa låt jag någonsin skrivit. Min vision var att göra en emotionell sång med ett dansbeat. Jag kommer fortsätta att göra olika typer av musik och känner mig inte låst till att göra samma sak hela tiden, jag blir inspirerad av att försöka göra olika saker varje dag. Jag följer inte trender, jag vill alltid komma på något nytt, säger Otto.

Legendariska Pete Tong premiärade ”Next To Me” på Radio 1, UK den 10 April. Låten gick in på #17 på Cool Cuts Charts i UK.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login