Musik | Ola Salo släpper titelspåret How I Kill från kommande EP-släpp

Av den 12 mars, 2015

Fyra år efter att The Ark gick i graven är Ola Salo tillbaka med nytt låtmaterial. I januari kom första smakprovet ”Go On Go On” och idag släpps helt nya singeln ”How I Kill”.

Och det är betydligt mer än en ny ljudbild som står i fokus. När The Ark i september 2011 tog sitt sista farväl av fansen ställdes sångaren och frontmannen Ola Salo inför en ny utmaning. Rockprofeten som ända sedan barnsben haft en kristallklar bild av vad hans band skulle vara och stå för visste plötsligt inte vilket hans nästa steg skulle bli.

Om det skulle ta tid spelade ingen roll, men för att gå vidare som soloartist behövde Ola Salo hitta och formulera en egen vision. En egen väg – både musikaliskt och textmässigt. I dag vet Ola Salo hur den vägen ser ut. Och han är redo att få dela den med sina fans.

Singeln ”How I Kill” handlar om att bekämpa sin fiende, inte genom vapen utan genom att tränga in i dennes medvetande och förändra dess tankebanor.

Jag måste skriva om det som är viktigt för mig. Och just nu är det hur man som människa kan må bättre och ta sig ur negativt tänkande. Det jag försöker göra med den här skivan är att ge terapi till folket.

Den 25 mars kommer en EP och 20 maj släpps fullängdaren.

I sommar beger sig Ola Salo ut på en omfattande tuné tillsammans med sitt nya band. Premiären sker på Bråvalla.

Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login