Musik | Ny singel med Jack Moy & Glöden – Vacation

Av den 1 maj, 2016

Lagom inför semestern passar Jack Moy & Glöden på att släppa den ultimata semesterlåten. ”Vacation” handlar om att packa det viktigaste och dra med den man älskar till en varmare plats.

”Låten är lite som en teoretisk Bonnie & Clyde-resa och ger en känsla av att fly från all skit tillsammans med den man älskar. Det är inte första gången vi har flörtat med reggae genren och det är ett element vi gillar att ta in i vår musik. Alltid lite läskigt att bryta upp det klassiska mönstret av en låt (vers, brygga, refräng) och göra sin egen grej (vers, vers, refräng, refräng) låten blir liksom två delar. Men i det här fallet behövde låten vara i två delar. Den första charmiga ’spring iväg med mig’-delen och den andra ’jag älskar dig tills jag dör’-delen. Det var så jag skrev låten från början.” – Jack Moy

Med över 8 miljoner streams på digitala plattformar, rotationer på flertalet radiokanaler världen över, framträdanden i SVT på bästa sändningstid och ungdomar som framför ”Hummingbird” på skolavslutningarna, har Jack Moy & Glöden lyckats skapa en egen plats i musikvimlet.

Genom åren har Jack Moy & Glöden skapat ett melodiöst och omisskänneligt sound med starka influenser från folkpop och indierock. Bandets katalog består av spår med genuina låttexter som kantas av Jack Moys säregna och hesa röst, lekfulla gitarrsolon och en detaljrikedom som vid flertalet tillfällen gett utnämnande som Sveriges första motsvarighet till Mumford & Sons och The Lumineers.

Med sin folkliga musik och texter man kan relatera till fortsätter nu Jack Moy & Glöden att sätta spår på den svenska musikscenen. Nu är de aktuella med sin singel ”Vacation” och ett flertal bokade spelningar i bland annat Sverige, Norge och Åland. Dörrar har även börjat öppnats i USA, dit representanter för bandet åker i maj för möten.

Lyssna på Vacation >>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login