Musik | Nu släpper Ivory och Adam Kanyama, IVOxAK, singeln ”Baba”

Av den 15 maj, 2015

IVOxAK är en koalition mellan två rappare som skjutit många skottsalvor rakt igenom måltavlan.

Både Ivory och Adam Kanyama har avancerat med rask takt på varsin front, med tungt artilleri i bagaget som t.ex. Ivorys ”Andreas Kleerup” och ”Lutar som en krycka” och Adam Kanyamas ”Bara för i natt”, ”På riktigt” samt OIAMs ”Avundsjuka”och ”Speciell”.

”Baba” är första patronen av sex från EP:n ”Assasinos”, där vi hör baba Ivo och baba AK sätta olydiga barn på plats över en stöddig trap-invasion till produktion signerad Chris Change.

Ivory
Ivory kommer från Norrtälje och Solna och har proddat beats och rappat i flera år under sin uppväxt, han är extremt frispråkig i sina texter samtidgt som han har ett sound som få kommer nära i Sverige. Han har de senaste åren varit extremt produktiv och släppt tre album innehållande bland annat uppmärksammade låten ”Andreas Kleerup”.

Adam Kanyama
Adam Kanyama från Norsborg, en del av kollektivet OIAM, har beskrivits som svensk hiphops framtid. Han har trots sina ringa 17 år hunnit vinna den nordiska tävlingen Rap It Up, hyllats av Timbuktu och uppträtt som förband till Nicki Minaj på Annexet i Stockholm. Adam har släppt två egna EP’s, som bevisade att han är en av de mest begåvade rapparna i Sverige idag, och jobbat med artister som Timbuktu, Elliphant och ADL.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login