Musik | Nova Miller släpper debutsingeln ”Supernova”

Av den 15 juni, 2015

Det är inte många 13-åringar som redan har skrivit skivkontrakt. Men så är också Nova Miller en talang utöver det vanliga. Tidigare i våras skrev hon skivkontrakt med Polydor Sweden/Universal Music och idag släpps hennes debutsingel.

”Supernova” handlar om att hitta sin inre styrka, att aldrig ge upp och att skina sitt allra starkaste. Låten är skriven av Lolene Everett samt Peter Kvint som bland annat skrivit för artister så som Britney Spears, Molly Sandén, The Ark och Magnus Uggla.

Musikintresset började i tidig ålder för Nova. Som liten följde hon med sina föräldrar, som båda är musiker, runtom i Sverige på turnéer. När hon var fyra år började Nova spela fiol och under åren har piano och gitarr blivit hennes huvudinstrument.

”För några år sedan när jag började skriva mina egna låtar ville jag kompa mig själv, det blir mycket lättare att skriva då, så då lärde jag mig gitarr” berättar Nova.

Det kommer med andra ord inte att dröja länge innan vi hör resultatet av Novas eget låtskrivande, men innan dess är hon aktuell med första singeln ”Supernova” som släpps idag, den 12 juni.

Nästa vecka åker Nova till Los Angeles för att träffa mentorn John Legend, låtskrivare och spela in ytterligare en musikvideo. 

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login