Musik | Moa Lignell släpper nya singeln Where I Stand

Av den 16 april, 2015

Moa är tillbaka starkare och mer genuin än någonsin. Hon har funnit inspiration i självständigheten och pratar om känslan av att ha släppt omvärlden och vuxit upp. Första singeln Where I stand är skriven av Moa och producerad av Tobias Fröberg. Resten av låtarna på nya albumet har hon själv ansvarat för; från att skriva till att sjunga och spela de flesta instrumenten till att arrangera och producera.

Where I stand är ett statement av vem Moa är idag, var hon kommer ifrån och vart hon ska.

-“Jag är äldre nu och saker och ting har fallit på plats.” säger Moa då hon blir ombedd att beskriva sin nya musik. Och det hörs. Efter releasen av hennes debutskiva ”Different Path”, som bland annat innehöll dubbelt platinabelönade singeln When I Held Ya, åkte Moa på flera turnéer, både i eget namn samt tillsammans Anna Ternheim. Det blev även en Rockbjörn för Årets genombrott och uppträdande med Plura på Gröna Lunds stora scen.

Efter det har hon bott i Alingsås, medvetet undvikt rampljuset och fokuserat på att skriva och att spendera tid med familjen.

-”Jag har verkligen släppt omvärlden i ett år och suttit i min bubbla” säger Moa.
“Where I stand är resultatet av att jag känner stor frihet i att ha full kontroll över min musik. Det här albumet skriver, arrangerar och producerar jag på egen hand
.

Moa har t.o.m. lärt sig nya instrument för att bibehålla kontrollen. Hon har funnit inspiration i självständigheten och självklart hos gamla hjältarna Neil Young & Bob Dylan.

Videon, en blinkning till Dylan´s ”Don´t look Back”, beskriver Moa såhär:
”Den här musikvideon ska vara lite som en dokumentär. En inblick ‘behind the scenes’ där man får följa med på hur det kan se ut under en turné. En skön och fin musikvideo, utan en massa krimskrams.”

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login