Musik | Moa Lignell släpper EPn We’re Still Young

Av den 19 augusti, 2015

Efter succédebuten 2012 med singeln When I Held Ya och albumet ”Different Path” väntade både en egen turné samt en förbandsturné med Anna Ternheim. Därefter blev det tyst, men Moa har aldrig jobbat så hårt som hon har gjort under åren utanför rampljuset. 

I april släpptes Moa Lignells första singel Where I Stand och inför albumsläppet i oktober släpps idag nya EPn och singeln We’re Still Young som bygger på en känsla av gemenskap.

– “Det bor en stress i alla nu för tiden, och jag vill med denna låt försöka säga att det är bra att stanna upp ibland och känna ett lugn över att vi faktiskt är unga och har livet framför oss”, säger Moa Lignell.

EPn innehåller även spåren Dance, My Love som kastar metaforer hit och dit, men det berättas som en krigshistoria. ”Det blev en soldatlåt”, förklarar Moa. Vidare berättar Moa att hon iThrough A Song försöker beskriva hur man ibland kan behöva komma bort för att få nya intryck och komma ur gamla mönster.

Det genomgående temat för EPn är just att stanna upp och bryta mönster, något Moa själv har gjort inför hennes andra album. Med fria händer att skapa har hon tagit sig an hela den kreativa processen och gjort allt på egen hand; skrivit, arrangerat och producerat de egna låtarna i studion. Den 16e oktober släpps det efterlängtade albumet, tills dess är det bara att njuta av smakprovet från EPn We’re Still Young.

Lyssna här:

Musik & Kultur
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login