Musik | Miss Li och Sony Music i nytt samarbete

Av den 2 juli, 2016

Miss Li är efter en lång tids tystnad tillbaka. Kreativare och mer entusiastisk än någonsin! Trots sin tämligen långa solokarriär, megahiten ”Om du lämnar mig nu”, som hon tillsammans med Lars Winnerbäck slog Svenstoppstoppsrekord med, så var det inte förrän i programmet ”Så mycket bättre”, som hon blev Miss Li med svenska folket! Där tolkade hon bl a Pugh Rogefeldts låt ”Här kommer natten” som snabbt blev en stor hit och toppade Digilistan. Året var 2012.

Året därpå släpptes albumet ”Wolves”, som var hennes sjunde skiva på lika många år.

Efter en lång och intensiv period kände Miss Li att det var dags att ta en paus och ligga lågt med sin egna artistkarriär. Hon valde istället att resa världen runt och skriva musik åt andra.

– Ett tag tänkte jag nog att jag var färdig på scen. Jag hade turnerat intensivt under så många år att det kändes som om jag låst in mig i ett hörn, och hade svårt att se hur jag skulle gå vidare, säger Miss Li.

Men nu är hon mer redo än någonsin. Nystart och nya samarbetspartners. Det blev Sony Music och David Mortimer-Hawkins, som drog det längsta strået.

– Det kändes bara rätt. Från att ha tvivlat på mig själv och hur jag ville gå vidare som artist, så fick David och Sony mig att känna att jag kan stå rakryggad i mig själv och min musik, säger Miss Li

Miss Li är tillbaka – med besked. Räkna med en hel del överraskningar när en av Sveriges mest färgstarka och älskade artist återtar musikscenen!

Det första vi kan se fram emot är singeln ”Bonfire” som släpps den 12 augusti.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login