Musik | Mc Habit släpper Ep:n ”Fuck Habit”

Av den 8 april, 2015

Senaste tillskottet i Goldenbest-familjen är MC Habit. Jorge Olivares, som MC Habit egentligen heter, föddes i Viña del Mar i Chile 1983 men flyttade som åttaåring till Sverige och Ekerö. Efter att ha hoppat av basketlinjen på gymnasiet hamnade han av en ren slump först på rap-linjen och sedan på produktionslinjen på Fryshuset.

Det både hörs och känns att han är en av dom som upptäckte hiphop i en tidig ålder. Hip hopens alla fem element; graff, mc, breakdance, beatbox och dj kom att bli en tillflyktsort i det nazist-täta Ekerö.

Jag vill sprida glädje och kärlek. Den här planeten behöver inte mer våld. Och jag hoppas verkligen jag slipper plocka fram baseboll-trät igen, vi får väl se när mina barn kommer i tonåren, skrattar tvåbarnspappan MC Habit.

När han inte ljudlägger filmer du ser på bio och tv-serier som Grotesco, eller tar hand om sina barn är han även en av Sveriges tyngsta musikproducenter. MC Habit har ett flow som påminner om en mix av allt ifrån 90-talets Bones Thugs-N-Harmony till 2000-talets Tyler The Creator, vilket skapar ett helt säreget sound som inte minst hörs i första singeln ”En Resenär” som släpptes tidigare i år.

”En Resenär” var första singeln från EP:n ”Fuck Habit” som är ett solklart exempel på att bra, svensk hiphop inte behöver låta som allt annat.

”I en era då svensk hiphop har tenderat att gå mot likriktning och upprepade klyschor erbjuder MC Habit en lekfull och uppfriskande lektion i hur svensk hiphop kan låta om skapandeglädje med fria tyglar får råda i studio och sinne.”
– KINGSIZE

Lyssna på Mc Habit – Fuck Habit EP här SPOTIFYiTunes

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login