Musik | Maxwell släpper albumet “blackSUMMERS’night“ 1 juli

Av den 13 juni, 2016

Grammyvinnande soulikonen Maxwell släpper albumet “blackSUMMERS’night” den 1 juli. Albumet blir det andra i en triologi som började för sju år sedan med hyllade “BLACKsummers’night” – ett album som debuterade på förstaplatsen i USA, sålde platina och som resulterade i att Maxwell belönades med två Grammy’s. Första singeln, “Lake By The Ocean”, från det kommande albumet har hyllats av Rolling Stone, Spin och Yahoo som skrev: “A slow and finely crafted love ballad that makes the most of Maxwell’s absolutely stunning voice…”

De första smakproven “Lake By The Ocean” och “1990x” har tillsammans med de övriga tio låtarna på “BlackSUMMERS’night” spelats in i New York under de senaste sju åren. Maxwell har återigen samarbetat och producerat det nya albumet tillsammans med Hod David samt valt att jobba med musikerna som följt honom sida vid sida under hans långa karriär.

Det är 20 år sedan Maxwells inflytelserika debutalbum “Maxwell’s Urban Hang Suite” släpptes – ett album som ofta hyllats för att vara startskottet som omdefinierade klassisk soul. Maxwell blev på mitten av 90-talet en av de viktigaste pionjärerna inom genren neo-soul och efter debutalbumet släpptes de framgångsrika uppföljarna “Embrya” (1998) och “Now” (2001). Till dags dato har Maxwells fyra album alla sålt platina och totalt har sångaren belönats med 13 guld och platinacertifikat i USA.

I samband med albumreleasen den 1 juli gör Maxwell TV-framträdanden på Jimmy Kimmel Live, Good Morning America och beger sig ut på en gedigen USA-turné.

Videon till singeln ”Lake By The Ocean”

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login