Musik | Martin Stenmarck släpper nytt album

Av den 4 juni, 2015

Imorgon släpper Martin Stenmarck sitt nya studioalbum ”Härifrån ser jag allt!” och på måndag släpps singeln ”20 år”. Dessutom medverkar Martin Stenmarck på årets Diggiloo-turné som inleds på lördag. Då kommer han bjuda publiken på en show fylld av sina största hits och en musikalisk lektion i rockens historia.

Martin Stenmarcks nya album är hans nionde i ordningen, men det första som komponerats så tyst som möjligt.

De flesta låtarna skapade jag nattetid. Jag var pappaledig med mitt tredje barn Saga och när hon vaknade på natten kunde jag få en låtidé. Eftersom jag känner mig själv och vet att jag skulle glömma bort den om jag skulle gå och lägga mig, så smög jag istället ner i källaren och spelade in idén så fort som möjligt, berättar Martin Stenmarck.

Det speciella sättet att komponera påverkade i slutänden även skivan.

Jag kunde inte spela gitarr om nätterna eftersom det skulle låta för mycket. Därför är många av låtarna istället skapade vid mitt elpiano där jag kunde spela in med hörlurar. Det har lett till lite andra melodier och idéer, men min förkärlek för arenarock och pop hörs fortfarande, fortsätter Martin Stenmarck.

De nya låtarna har också en något större och mer detaljerad produktion där Martin Stenmarck tillåtit sig själv att ta ut svängarna mer. Det märks inte minst i nya singeln ”20 år”, som släpps på måndag.

På lördag den 6 juni inleds årets Diggiloo-turné där Martin Stenmarck uppträder tillsammans med Charlotte Perrelli, Andreas Johnson, Helena Paparizou, Magnus Carlsson, Lisa Stadell, Björn Kjellman, Hanna Hedlund, Oskar Bly, Jessica Andersson, Mollie och trumpetaren Magnus Johansson.

Jag kommer köra tre av mina största hits och har även grottat ner mig i rock’n’roll och kommer gå igenom rockhistorien på 8-9 minuter, avslöjar Martin Stenmarck.

Turnédatum för Diggiloo-turnén
6 juni – Grebbestad, Tanumstrand
13 juni – Göteborg, Trädgårdsföreningen
26 juni – Vadstena, Vadstena Slott
27 juni – Nyköping, Rosvalla
4 juli – Ulricehamn, Sturebadet
5 juli – Kristianstad, Ovesholms Slott
8 juli – Piteå, Pite Havsbad
10 juli – Umeå, Nydala
11 juli – Bispgården, Thailändska Paviljongen
16 juli – Västervik, Bökensved
17 juli – Rättvik, Dalhalla
18 juli – Rättvik, Dalhalla
19 juli – Järvsö, Stenegård
23 juli – Borgholm, Idrottsplatsen
24 juli – Eksjö, Sjöängen
25 juli – Vänersborg, Sanden
29 juli – Varberg, Södra Fästningshörnan
30 juli – Skurup, Svaneholms Slott
31 juli – Båstad, Tennisstadion
1 augusti – Båstad, Tennisstadion
7 augusti – Skövde, Boulognerskogen
8 augusti – Hällefors, Hellefors Herrgård
14 augusti – Sandviken, Högbo Bruk
15 augusti – Stockholm, Ulriksdals Slott

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login