Musik | Lukas Grahams singel ”7 Years” är ny etta på singellistan

Av den 19 oktober, 2015

Det danska bandet Lukas Graham har idag intagit förstaplatsen på svenska singellistan och sålt Guld med singeln ”7 Years”. Detta är den tredje danska artisten med en singeletta i Sverige under hela 2000-talet. ”7 Years” har fullständigt exploderat på svensk radio och Spotify, med över 300 000 dagliga streams, sedan den släpptes för lite mer än tre veckor sedan.

Lukas Graham är just nu ett av Danmarks största band, och har legat #1 på danska albumlistan i 15 veckor med ”Lukas Graham (Blue Album)”. När albumet släpptes i Danmark slog det Spotifyrekordet med mest antal streams under en dag och 10 av albumets 12 låtar gick direkt in på Spotify Topp 20 i Danmark. Något som går att jämföra med när Veronica Maggio släppte ”Satan I Gatan” i Sverige 2011. ”7 Years” gick också direkt in som etta på på Danska singellistan. 

”7 Years” har fått ett enormt mottagande i Sverige. Den har adderas av all svensk radio, och varit Hitvarning på både Rix FM och NRJ. På lite mer än 3 veckor har den blivit den mest streamade låten på Spotify i Sverige, med över 300 000 dagliga streams. Och idag går Guldsäljande ”7 Years” in etta på svenska singellistan, något som bara två danska artister tidigare lyckats med under hela 2000-talet.

Tidigare har Lukas Graham samarbetat med en av Danmarks största producenter Hedegaard i låten “Happy Home” som har mer än 32 miljoner streams på Spotify och sålt Guld i Sverige. Bandet har dessutom sålt fyra (!) gånger platina av det självbetitlade debutalbumet som alstrade fyra topp 5-singlar i hemlandet. De har också vunnit pris på P3 Guld, Danish Music Awards och GAFFA och deras första turné i Danmark sålde över 30.000 biljetter, trots att albumet vid den tidpunkten inte ens var släppt.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login