Musik | Kikki Danielsson släpper country/americana-album i september

Av den 29 juli, 2015

Nothing lasts forever and I guess this is the end of the road

I don’t know where I’m going but I know where I started from
But it’s not about me anymore

Så sjunger Kikki i singelspåret “Not About Me Anymore”. 30 år efter megahiten ”Bra vibrationer” tar Kikki Danielsson med sitt nya album ”Postcard From A Painted Lady” ett stort steg bort från den schlagervärld som de flesta placerar henne i. Nu är det istället country/americana som gäller.

-När jag sjunger de här låtarna är jag en bra bit utanför min trygghetszon, berättar Kikki. Många av texterna är så personliga att det nästan gör ont att sjunga dem. Det är en stor utmaning och väldigt känslosamt för mig.

Men som hon sjunger dem. Vi påminns om hur stor sångare Kikki Danielsson är och när hon tar sig an låtar som känns och bränns blir resultatet magiskt.

Samtliga låtar på ”Postcard From A Painted Lady” är skrivna av initiativtagaren och producenten Sulo Karlsson.

-Att få sjunga texter som betyder något för mig ger min själ näring. Sulo har lyckats fånga sådant jag känt men aldrig lyckats uttrycka.

Det är inte första gången i sin karriär som Kikki Danielsson gjort en renodlad countryplatta. Redan 1984 åkte hon till Nashville och spelade för egna pengar in albumet ”Midnight Sunshine”. Ett album som sålde guld på en vecka och också blev en succé i USA.

”Postcard from A Painted Lady” släpps den 25 september men redan i slutet av augusti kommer första singeln ”Not About Me Anymore”.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login