Musik | Keith Richards släpper sitt första soloalbum på 20 år

Av den 10 juli, 2015

Den 18 september släpper legenden Keith Richards sitt första studioalbum på 20 år – Crosseyed Heart.

Första smakprovet från albumet är singeln ”Trouble” som släpps den 17 juli. Låten är skriven och producerad av Keith Richard och vännen Steve Jordan. Crosseyed Heart är ett 15 spår långt mästerverk där Keith Richard tar lyssnaren med på en musikalisk resa genom reggae, rock, country och blues.

Första singeln ”Trouble” släpps den 17 juli. På låten spelar Richards både elektrisk och akustisk gitarr, bas samt sjunger och körar. Han backas endast av de gamla vännerna Steve Jordan på trummor, gitarristen Waddy Wachtel och Bernard Fowler som hjälper till på sång. Låten är skriven och producerad av Keith och Steve Jordan.

– Det var så roligt att göra albumet och att få jobba med Steve Jordan och Waddy Wachtel igen, säger Keith. Det finns inget som att gå in i en studio utan en föraning om var det kommer landa.

Keith har skrivit och är medförfattare till majoriteten av låtarna på Crosseyed Heart, många tillsammans med co-producenten Steve Jordan. Bland spåren hittar vi den reggae-doftande ”Love Overdue” och ”Blues In The Morning” som har en passande låttitel. Richards samarbetar med en rad andra artister som till exempel Norah Jones som han gör den charmerande soul-duetten ”Illusion” med som även Jones var med och skrev.

Albumet gästas också av gitarristen Waddy Wachtel, keyboardisten Ivan Neville och körsångerskan Sarah Dash som var medlem I Richards gamla band X-pensive Winos och som gästat Richards på hans tidigare soloalbum.

Andra artister som är med på albumet är nämnda Steve Jordan som gästar på trummor och sång, Stax-låtskrivaren och keyboardisten Spooner Oldham som är med på låten ”Lovers Plea”, Larry Campbell på ”Robbed Blind”, Aaron Neville som körar på ”Nothing On Me” och den gamle vännen Bobby Keys som spelar saxofon på ”Amnesia” och ”Blues In the Morning”.

Keith Richards har tidigare släppt albumen ”Talk is Cheap” från 1988, ”Main Offender” från 1992, och Live-albumet ”Live at the Hollywood Palladium” från 1998.

Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login