Musik | Kassandra gör 90-talshiten ”Lovefool” till sin egen

Av den 29 september, 2015

Drömlika, atmosfäriska ljudbilder ackompanjerade av en röst som växlar från spröd till kraftfull gör Kassandra omöjlig att missa! Hennes musik är en mix av elektroniska ljud och liveinstrument som tillsammans med de rena och direkt definierbara melodierna bildar Kassandras unika sound.

Idag släpper hon sin egen version av the Cardigans “Lovefool”, en av 90-talets största hitar. I sin tolkning av låten har Kassandra applicerat det mörka och atmosfäriska som genomsyrar hela hennes musikaliska uttryck.

På frågan om varför hennes nya singel är en cover av någon annans musik är svaret tveklöst: ”Det var mina personliga associationer till ”Lovefool” som triggade mig att testa att återskapa den på mitt vis. Jag gillar hur musik är så rörligt, öppet och anpassningsbart och kände att låten hade mer kvar att ge så jag ville se vad som hände om jag försökte blåsa liv i den igen. ”

Kassandras tidigare singel, “Run”, som släpptes via Spinnup i januari 2015, fick ett fantastiskt fint mottagande! Den presenterades sedan på ett av Spinnups A&R-möten av scout Martin Eriksson, som även har skrivit och producerat den tillsammans med Kassandra, vilket resulterade i att hon kort därefter signades av Capitol.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login