Musik | Johan Klingwall släpper singel

Av den 15 maj, 2015

Förra veckan blev det klart att Johan Klingwall kontrakteras till Warner Music i Sverige. Nu släpps också hans första singel ”Där Vi Var” feat. Alexander Lando.

Johan Klingwall är en 25-åring från Stockholm som började skriva låtar vid 17-års ålder. Texterna har alltid stått i fokus i Johans låtar och precis som tidigare är även texten i hans nya singel ”Där Vi Var” hämtad från barndomen.

Låten är en tillbakablick till tiden då man växte upp och innan man gick skilda vägar från den plats som präglat uppväxten, säger Johan.

Det som dessutom präglar musiken är Johans fascination för ”samlande” av ljud. Förra året åkte han tillsammans med producentkollegan Johan Östgren till Tyskland för att hitta ny inspiration och spela in ljud. Ljud som idag används i flera av hans låtar. Det var bland annat under denna resan som han fick idén att blanda svensk rap med banjo som man kan höra i den nya singeln.

Johan Klingwall singeldebuterade 2012 och har sedan dess stått på scener som Peace & Love, Storsjöyran, Debaser Strand och Tantoklafset. För drygt ett år sedan gästade han Albin och RMK & Toppen på deras spelning på Fashing. Dessutom har han gjort ett samarbete med artisten Monty. Samarbetet ledde till att låten placerade sig högt på P3 Osignat och saker började äntligen hända kring Johans soloprojekt.

I början av 2015 upptäcktes Johan av The Music Box management och släppte nya singeln ”Världens ände” som började spelas av studentradiostationer och på NRJ Fresh.

Kultur & Musik
Örebroguiden 

Pressbild: Rickard Bergstedt

You must be logged in to post a comment Login