Musik | Jill Johnson släpper första singeln från kommande albumet

Av den 22 augusti, 2016

Senast Jill Johnson släppte ett album med egenskrivet material var 2012 och åren efter det har nog varit den mest succékantade och händelserika tiden i hennes karriär hittills! Två säsonger av Jills veranda, tre säsonger med krogshow, en storbandsplatta och en duettplatta med Doug Seegers.

Framgångarna har inneburit en stor glädje för Jill, men också mycket arbete, vilket ledde till att hon förra hösten bestämde sig för att hon behövde en paus, ett andrum. Och också tid för att skriva ny musik.

“Men det gick inte”, berättar Jill. “Jag var slut, både emotionellt och fysiskt. Att skriva är otroligt självutlämnande och en process, och jag fick inte ur mig något alls.”

Så pausen blev längre än planerat. Ur vilan och de nya krafterna föddes inspirationen och när låtarna till slut kom, då fullkomligt flödade det och efter en aprilvecka i Nashville kom Jill hem med låtar till ett helt album. Hon hade hittat till ett delvis nytt sound – det är skörare och texterna är mycket personliga.

“Det ska skava, det ska vara skört, det ska kännas”, säger Jill.

Det är precis det vi hör i nya singeln “Gotta Love Me More” som släpps idag och som är första smakprovet från kommande albumet “For You I’ll Wait”.

”Gotta Love Me More” handlar om en slags överlevnad, ett förnyande. Det är livet och inget krig. Känslan av att inte ha något val. Om smärtan i att lämna någon man älskar med insikten om att man måste sätta sig själv först och att älska sig själv mer”, berättar Jill.

“For You I’ll Wait” är också namnet på Jills höstturné som har premiär samma dag som skivsläppet, den 23 september.

”Jag ser oerhört mycket fram emot höstens turné, som blir den första på länge med helt nyskrivet material”, säger Jill. ”Jag älskar konserthusen som scen, de ger publiken möjligheten att lyssna och jag kommer dem nära.”

“Gotta Love Me More” har Jill skrivit tillsammans med Emily Shackelton och nära vännen och flerfaldiga Grammy-vinnaren Liz Rose. Hon har producerat tillsammans med Amir Aly.

“Det här livet är som en drog, musiken är den luft jag andas. Förutom barnen är det här allt jag vill göra”, avslutar Jill.

Klicka här för att lyssna på ”Gotta Love Me More”!

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login