Musik | Jill Johnson & Doug Seegers släpper duettplattan ”In Tandem”

Av den 28 mars, 2015

Inom countrymusiken finns en stolt och stark tradition med duettpar. Dolly Parton & Porter Wagoner, Tammy Wynette & George Jones och Emmylou Harris & Gram Parsons är bara några exempel på par som förvandlat duetten till en egen konstform med en alldeles speciell emotionell laddning. Med nya plattan ”In Tandem” sällar sig Jill Johnson & Doug Seegers till denna tradition.

”In Tandem” är inspelad under ledning av flerfaldigt Grammy-nominerade producenten Joe Chiccarelli och Jill & Doug backas av musiker ur den yppersta Nashville-eliten. Sånghjälp får de av systrarna McCrary, som tillhör Nashvilles främsta gospelklan. Men hela tiden är det Jill Johnson & Doug Seegers som står i fokus och är de självklara huvudpersonerna. Två artister och två röster från olika kontinenter och med två helt olika livsöden förenas i sin kärlek till musiken och deras röster lyfter och kompletterar varandra. De gör låtarna till sina egna och plötsligt spelar det inte längre någon roll vem som skrev låten eller spelade in den tidigare. Nu tillhör den Jill & Doug och deras närvaro och passion är så påtaglig att allt annat hamnar i bakgrunden. Duettmagi uppstår och ett plus ett är inte längre två utan oändligt mycket mer.

Att Jill Johnson och Doug Seegers skulle komma att göra en duettplatta kan väl egentligen inte överraska någon. Deras möte, som dokumenterades i den hyllade TV-serien Jills veranda, är redan TV-historia. Storyn om deras möte har berättats så många gånger att det börjar bli svårt att skilja på myt och verklighet. Men i det här fallet är saga och verklighet i princip samma sak. Det avsnitt av Jills veranda där Doug Seegers medverkade fick ett osannolikt genomslag och förändrade Doug Seegers liv.

Det fanns en svårförklarlig magi som gick rakt genom TV-rutan, inte minst i mötet mellan Jill & Doug. Och med tanke på att den magin fanns där redan från första mötet var det såklart oundvikligt att det skulle bli en duettplatta. Och nu är ”In Tandem” äntligen här.

Lyssna på hela albumet här>>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login