Musik | Jerry Williams och Anna Ternheim möts i duetten Far From Any Road

Av den 23 maj, 2015

Nu släpper Jerry Williams andra singeln från kommande albumet Ghost Rider. Låten heter ”Far From Any Road” och är en duett framförd tillsammans med Anna Ternheim. I original framförs låten av amerikanska alternativcountry-bandet The Handsome Family och är ledmotivet till Golden Globe-nominerade succé-tv-serien True Detective.

Valet av duettpartner var lätt för Jerry:

”Jag har alltid diggat Anna – det var ett lyft att spela in tillsammans.”

Idén till ett nytt album kom ur ett möte med Ian Person, gitarrist, producent och låtskrivare i kultförklarade rockbanden The Soundtrack Of Our Lives och Union Carbide Productions. Med hjälp av Ian´s forna bandkollegor Kalle Gustavsson Jerneholm, bas och Fredrik Sandsten, trummor, har ett album sammanställts i Svenska Grammofonstudion, innehållande både nykomponerad musik samt tolkningar av låtar från bl.a. Stooges, Danzig och Creedence Clearwater Revival.

Nya albumet släpps 11 september och med det i ryggen huserar Jerry fr.o.m. 18 september på Kajskjul 8 med showen ”Jerry Williams – Man måste få lira”.

I samband med inspelningen spelades även en musikvideo till låten in, den är producerad av Björn Fävremark och finns ute nu.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login