Musik | Jenny Saléns ”För Alltid” Ny CD kommer 8 April

Av den 23 mars, 2015

På nya albumet ”För alltid” tar populära Jenny Saléns ytterligare ett steg i karriären som pekar spikrakt uppåt. Bandet får fler spelningar och större publik på sina danser för varje år som går. Anledningen till det är att bandet älskar det de gör och är ganska själva med sitt sound, som hamnar någonstans mellan det mogna dansbandssoundet med saxar i en fräsch produktion och modern dansbandsmusik. 

Denna gång har dessutom en stor portion country tillkommit i ljudbilden.

Jenny har alltid älskat countrymusik och sneglat bort mot Nashville. Därför bad hon producenten Marcus Persson (som producerat Mats Rådbergs album i Nashville) om att få använda några av de studiomusiker som Mats använde sig av även på sin skiva. Sagt och gjort – kompkillar och världsklassmusiker som Mike Johnson på steelgitarr, Joe Caverlee på fiol och mandolin, Dan Drilling på gitarr och Rodger Morris på piano har alla tillfört en ny dimension till Jenny Saléns-soundet. Givetvis känner man igen bandets grundsound men lägg till det här lilla extra bortifrån Nashville, vilket visat sig passa Jennys röst alldeles ypperligt, så har ni utan tvekan gruppens i särklass starkaste album hittills.

Jenny Saléns har vågat ta ut svängarna lite i produktionen. Jennys röst är lite närmre i soundet vilket ger en annan nerv – fortfarande inte för långt ifrån sitt gamla sound utan sådär precis lagom. Lägg till Niklas karakteristiska saxar så har ni resultatet. Jenny Saléns har fått låtar från en mängd olika låtskrivare – Titelspåret ”För alltid” är skrivet av Thomas G:son och Henrik Sethsson, och resten av de nya låtarna är skrivna av Sveriges absoluta låtskrivarelit i genren. För övrigt kan också nämnas att på låten ”Evig kärlek” sjunger Jenny duett med Streaplerssångaren Kjetil Granli.

Video | Jenny Saléns – ”För alltid” (medley från nya skivan) >>

Medlemmar i bandet:
Jenny Salén – Sång, Dragspel
Niklas Adamsson – Sång, Saxofon
Robert Nilsson – Trummor, Sång
Andreas Nilsson – Gitarr, Sång

Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login