Musik | Idag släpper Lallet sin nya singel “Blundar”

Av den 28 mars, 2015

Idag släpps LALLET’s singel ”Blundar” och Dagens Nyheter utnämner honom till Veckans Stockholmare. I en öppenhjärtig intervju berättar LALLET om hur hans intresse för musik började i en intervju av Måns Wallgren.

LALLET har skrivit både text och musik till ”Blundar”, inspirationen hittade han genom att blicka tillbaka på relationer i olika former i livet.

Hans musikaliska inspirationskällor är så vitt skilda som skatepunk, pop och hiphop.

Jag är glad, förväntansfull och längtar efter att få höra folks reaktioner på ”Blundar”. Det är en spännande tid, att framföra ”Blundar” för Kungen och Drottningen, var en otrolig start på detta. Nu ser jag fram emot att möta publiken hemma i Sverige och få höra reaktionerna på min låt.”, säger LALLET.

Den 5 mars gjorde LALLET en spelning i Villmanstrand, Finland, närmare bestämt på Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvias statsbesök. Där även Gustaf Fridolin, Margot Wallströmsamt Finlands president närvarade. LALLET framförde sin nya singel tillsammans med musikerna Leo Sund och Andre Sund.

”Blundar” är inspelad i LALLET’s egen studio och i PhatCat studios i Oslo. Producerad av Dag Holtan och Halvor Folstad som tidigare jobbat med Ylvis och som på kort tid har producerat en rad norska guldsäljande singlar.

LALLET insåg tidigt att musiken skulle komma att bli en stor del av hans liv. Efter fotbollsträningarna åkte han direkt hem till pianot för att ägna sig åt sin andra stora passion i livet, musiken. Samtidigt som han gjorde sig en internationell karriär som fotbollsspelare för bland andra Hammarby, Tampa och Saint Etienne låg alltid musiken nära LALLET’s hjärta.

Med en fransk pappa och en svensk mamma har LALLET växt upp i två kulturer och även bott i Frankrike i fem år. Musikintresset har alltid funnits i familjen och känns som en självklarhet för LALLET.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login