Musik | Hyllade Adam Chiapponi & Fabriken släpper singeln ”Gryningen”

Av den 11 april, 2015

Adam Chiapponi & Fabriken är vis-pop på svenska, för 8 år sen tog idén till bandet sina första kliv vid ett ostämt piano.

Adam Chiapponi (uttalas; kiapåni) fick sitt efternamn från en morfar som flydde kriget men är själv uppväxt i en Stockholmsförort. Fabriken har däremot rötter i både Småland och Norrland, samt i berggrunden under Slussen i Stockholm ligger ”Grottan” där bandet repar, skriver och bråkar.

2012 började inspelningarna av en debutskiva på Riksmixningsverket (Benny Anderssons studio) på Skeppsholmen i Stockholm, och under sommar/hösten 2014 släpptes tre singlar och en EP. Låtar blev rosade på Twitter och Instagram av kulturjournalisten Jan Gradvall och tv-profilen Fredrik Wikingsson twittrade om låten ”17” som dagens låt. Spotify la till spår på listor som ”New Releases”, ”New Singles in the Nordics” och ”Pop På Svenska”.

Januari 2015 började bandet spela in nytt, och första smakprovet på det nya materialet blev singeln ”Eld” som släpptes i Februari.

Andra singeln ”Gryningen” är en upptempo låt med en mörk underton som handlar om att känna sig osynlig, lycklig, förbannad och älskad, allt på samma gång. En gryning kan säkert vara bland det vackraste som finns, eller så är det bara skitjobbigt att vara uppe så tidigt.

Precis som en gryning är låten fri att tolka som man vill efter välmående.

Lyssna på ”Gryningen”
Spotify >>
iTunes >>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login