Musik | HEJ DÅ från 1987

Av den 29 mars, 2015

1987 och har det senaste året gett oss känslobomb efter känslobomb. Utelämnande texter på svenska, en sångröst som få och ett arrangemang som skulle kunna vara soundtracket till storsäljande filmer har gjort att R&B-talangen presenterat sig på allvar. 2015 förväntas bli det stora året.

Första glimtarna av artisten 1987 var ganska hemliga, låten ”Ocean” släpptes utan att det fanns någon bild på 1987, utan att någon visste vem artisten var. Detta var ett aktivt val då 1987 ville att musiken skulle få tala för sig själv. I maj 2014 släpptes den andra singeln, ”Michelle” – en iskall ballad om en omöjlig kärleksrelation, singeln uppmärksammades både i utlandet och i Sverige. Under sommaren spelade 1987 live på Way Out West och Popaganda fortfarande utan att synliggöra sin person.

I samband med att tredje singeln släpptes, låten ”Bomb”, blev det naturligt för mannen bakom 1987, Victor Holmberg, att träda fram. Victor har skapat musik sedan barnsben och har gjort sig känd i musikkretsar genom projektet Montauk. Det var i början av 2011 som Victor började experimentera med att sjunga på svenska vilket resulterade att sången blev väldigt personlig.

Nu är 1987 aktuell med nya singeln ”Hej Då” som släpps den 27 mars och hade smygpremiär i SVT i början av mars.
Se framträdandet här: http://www.svt.se/gokvall/livemusiken-i-go-kvall-1#2280752_331_4

Inom kort kommer även den efterlängtade debutskivan ”Härskarkonst” som släpps den 29 april, albumet innehåller 10 låtar snygg pop, drama, melankoli och briljanta melodier, ett sound som känns igen från singlarna.

Victor bor i London och med 1987 som alias skrivit och producerat alla låtar på skivan själv. Han ogillar att slipa för mycket på sina låtar utan låter dem behålla en rak och ärlig känsla.

Lyssna på ”Hejdå” här: https://open.spotify.com/track/5ffDm5GPIw6dR1p6eikzcr

1987s musik har fått stor uppmärksamhet i svensk media och trots att låtarna är på svenska har musiken plockats upp även av internationella bloggar och tidningar.

Hyllningar i svenska media:

”En av 2015 års storstjärna – på Spotify” enligt Expressen Nöje

Med på listan ”De blir stora 2015” från musiktidningen GAFFA

5+ till singeln Bomb – Kristin Lundell, Aftonbladet

”1987, den svenska artist som vi hoppas släpper fler låtar snart” – ELLE

”Svenska pophopp 2015” – Annah Björk BON

”Den bästa dramatiska R’n’B-Pop på svenska du kommer höra i höst” – Jenny Seth, Rodeo

BOMB blev veckans add på P3

Spotify Spotlight Artist 2015

Hyllad av:
The Fader
The Line Of Best Fit
PSL
Gaffa
Elle
Discobelle
Aftonbladet
Radar
Pretty Much Amazing
Rodeo

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login