Musik | Grammyvinnaren Miguel släpper nya singeln ”Coffee”

Av den 9 maj, 2015

R&B-stjärnan Miguel släpper den nya låten ”Coffee” som förutom originalversionen släpps i ytterligare två versioner, ”Coffee” feat. Wale och ”Coffee (F***ing) ft. Wale. ”Coffee” är producerad av Miguel och finns ute nu på samtliga digitala plattformar.

Miguel bekräftar även att ett nytt album med titeln ”WILDHEART” släpps via ByStorm Entertainment/RCA Records senare i år. Det kommande albumet blir uppföljaren till det kritikerkramade albumet ”Kaleidoscope Dream” från 2012 som spenderade 20 veckor på Billboard 200 Album Chart i USA.

Miguel slog igenom i USA 2010 med låtarna “Sure Thing” och ”Quickie” som toppade Billboard Hip-Hop/R&B chart. Det stora genombrottet kom två år senare med succélåten ”Adorn”. Miguel som 2013 nominerades till 5 Grammy Awards vann med låten “Adorn” sin första Grammy för Best R&B Song. ”Adorn” var #1 på R&B/Hip-Hop radiolistan i USA i hela 23 veckor och blev därmed den låten som legat längst som #1 på Billboard R&B/Hip-Hop Airplay chart.

Under 2013 gjorde Miguel tre Sverigebesök, som inkluderade ett exklusivt TV-framträdande hos Skavlan, utsålda konserter på Berns och Babel i Malmö samt en bejublad spelning på Way Out West.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login