Musik | Galantis tillbaka med nya singeln ”No Money”

Av den 6 april, 2016

Svenska superduon Galantis släpper idag nya singeln ”No Money” som de till fansens stora jubel premiärspelade på Ultra Music Festival i Miami för mindre än två veckor sedan. Enligt dem själva är låten ett resultat av många timmars arbete från flera olika delar av världen.

”Vi experimenterade ganska länge med den här låten; det var ett av dessa pussel där man bara måste försöka få ihop bit för bit för att få det rätt. Vi satte ackordföljden i Silver Lake LA, byggde låtens skal i Sukhumvit Bangkok och avslutade i Stockholms skärgård. Det känns faktiskt som att låten har lite influenser från varje plats. Slutligen levererade 12 åriga Reece sång på ett helt perfekt sätt och då vi visste att vi hade något vi verkligen älskade.”, säger Christian och Linus. 

Svenska duon Galantis utgörs av Christian “Bloodshy” Karlsson från Miike Snow och Linus Eklöw aka Style of Eye. Den 8 juni förra året släppte de sitt debutalbum Pharmacy som bland annat innehåller hitsinglarna ”Runaway (U&I)” och ”Peanut Butter Jelly” och albumet belönade dem med en svensk och en amerikansk Grammy nominering. De var även nominerade i kategorierna Årets Dans och Årets Grupp på P3 Guldgalan.

I år har de gjort sin första europeiska headlineturné och i sommar gör de sin enda Sverige spelning på Bråvalla festivalen i juni.

Lyssna på ”No Money”

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login