Musik | Frida Öhrn släpper nya singeln ”Die Distance” 27 april

Av den 26 april, 2015

Efter att ha turnerat och spelat in skivor med Oh Laura och Cookies n’ Beans dom senaste 10 åren, bestämde jag mig för att göra något helt eget. Att skriva och spela in min soloskiva! Något som jag längtat efter länge. 

Under Hela 2014 har jag skrivit, testat och experimenterat. Jag bestämde mig för att sluta vara så självkritisk och faktisk bara göra, för lustens skull. Jag är så glad för alla grymma, inspirerande människor som jag lekt och testa och skapat med, alla som har fångat upp mina texter och historier som vält upp och ur mig. Fredrik Söderström, August Zachrisson, Peter Kvint, Marit Bergman, Billy Momo är några av dom.

Jag släpper singeln ”Die distance” med tillhörande remix om några dagar.
Texten är inspirerad av mycket som hänt det senaste året;
Distansen mellan människor, fokus på olikheter. Kalla och högerradikala vindar som blåser över Sverige och Europa.
Men även det som kan hända i ditt eget vardagsrum, den du älskar som du plötsligt har glidit ifrån.
Ensamheten blir aldrig så tydlig som om man känner den i någons närvaro.

Vet inte exakt när hela skiva kommer att bli klar
Men det finns många låtar som jag längtar efter att dela med er. Det största som händer just nu i mitt liv är trots denna singel, att jag blivit tvåbarnsmamma! Jag har precis fått träffa den människa som rört sig inne i mig och som följt mig, inifrån under denna musikaliska graviditet.
Vi ses på andra sidan mammabubblan!

/ Frida

”Die Distance” släpps måndag 27 april och är skriven och producerad av Frida Öhrn, Fredrik Söderström, Johan Rammel. Co/prod: Peter Kvint

Remixen är gjord August Zachrisson

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login