Musik | Frans utmanas av Maltas svenska låt i Eurovision

Av den 11 april, 2016

Nu släpper Maltas stora stjärna Ira Losco sin singel ”Walk On Water”, låten är svenskskriven och är en av de favorit-tippade låtarna i årets Eurovision i Stockholm.

Iras medverkan har fått stor uppmärksamhet i sociala medier och videon har redan passerat över en miljon visningar på YouTube.

Låtskrivarteamet bakom denna mäktiga låt består, förutom artisten själv, av Melodifestivalstjärnan Molly Pettersson Hammar, låtskrivaren Lisa Desmond samt producentduon Tim Larsson och Tobias Lundgren. Tim och Tobias låg bakom årets succégenombrott Boris René med låten ”Put Your Love On Me” i Melodifestivalen och är även kända för sina hits med bl.a. Celine Dion och Susan Boyle.

Med en karriär på över 15 år och fler än 20 mottagna musikpriser är Ira Losco ett av de absolut största namnen i Malta’s musikindustri. Hon har vid två tillfällen öppnat konserter för Elton John och dessutom uppträtt tillsammans med Akon, Maroon 5, Enrique Iglesias, Ronan Keating, Katie Melua, Tokio Hotel med flera. År 2002 kom hon dessutom på en andra plats under Eurovision i Tallinn, endast 12 poäng från en seger. Med fyra album bakom sig är hon nu tillbaka för att slåss om vinsten i Stockholm.

Den 10 maj står hon på Eurovision-scenen 2016 och tävlar då i den första semi-finalen.

Video | Ira Losco – ”Walk on Water” (Malta) 2016 Eurovision Song Contest

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login