Musik | Från LA till Sthlm – BURN & Danny tillbaka i Sverige med ny EP

Av den 17 april, 2015

De två svenska hiphopartisterna BURN & Danny Diggs träffades 2012 då båda var bosatta i Los Angeles. Deras gemensamma intresse för 90-tals rap och boom bap-beats resulterade i videosingeln Carpe Diem och framgången ledde till 2013 års Dope Poets Society EP. BURN & Danny har nu flyttat hem till Stockholm och slagit sig ihop med DJ Diabetic. Under gruppnamnet The Drop Theory släpper dem nu EP med samma namn.

Efter fem år i USA bestämde sig BURN & Danny för att flytta tillbaka till Sverige och fokusera på den inhemska hiphopscenen. Detta efter att ha släppt en femspårs-EP, tre singlar och två musikvideor tillsammans i Kalifornien. En mängd spelningar och radio-framträdanden hann dem också med under sin tid på den amerikanska västkusten.

Vi kände väl att det var dags. Delvis för att vi saknade familj och vänner i Sverige, men vi såg också bättre potential för vår musik på den svenska marknaden, förklarar BURN.

Med en konkurrenskraftig musikbransch i Hollywood, och en hiphop-scen som alltmer distanserar sig från det klassiska sound som BURN & Danny vill porträttera i sin musik, så var det svårt att se någon avkastning på den tid som investerades.

Att pusha sin musik självständigt, och då pratar jag om att sköta allt från inspelning till mastering, till distribution och marknadsföring, är ett heltidsjobb i sig. Ska du då plugga och jobba vid sidan av musiken som vi gjorde så vill du gärna att det ska ge något tillbaka ganska snabbt. Vi hoppas kunna nå bättre resultat om vi lägger ner samma ”grind” här i Sverige.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login