Musik | Framgångarna fortsätter för De Vet Du

Av den 7 juni, 2015

Efter flera guld- och platinaskivor för sina hyllade hits på Spotify och miljontals visningar på YouTube sålde De Vet Du förra året guld med sitt debutalbum ”Radiomusik”. Nu fortsätter guldregnet över bandet.

I samband med guldalbumet släppte gruppen singeln ”Swag I Skogen” som gästades av humorfiguren Alejandro Fuentes-Bergström och i slutet av april släpptes den högaktuella singeln ”Fy Fan Va Stek” som handlar om att samhället är i ständig förändring vad gäller ny teknik och modernisering men trots detta är vi människor precis likadana nu som för tio år sedan – när vi festar.

Nu har både ”Swag I Skogen” och ”Fy Fan Vad Stek” certifierats med guld och den sistnämnde singeln har även tagit sig in på en meriterande 6:e plats på Sverigetopplistan. Låten som har över 5 miljoner streams på Spotify närmar sig även platina inom en snar framtid. De Vet Du’s tidigare guldregn över debutalbumet ”Radiomusik” ser alltså ut att fortsätta och bara öka.

Efter succéspelningen på en överfylld Gröna Lund i tisdags kommer De Vet Du fortsätta turnerandet under sommaren. 

”Vi älskar Gröna Lund och det är häftigt att spela på hemmaplan. Men vi visste att det skulle bli jobbigt på lilla scen. Förhoppningsvis kan vi komma tillbaka nästa år och bjuda alla som inte kunde se på en riktig revansch” säger Christopher Martland från De Vet Du.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login