Musik | Erik Rapp släpper singeln Suburbia med tyska producentduon ”Kilian & Jo”

Av den 8 september, 2016

Kilian & Jo är en tysk producentduo från Berlin – Erik Rapp är 20-åringen med en av Sveriges bästa röster, coolaste look och som skriver otroligt starka texter som ackompanjeras av ett elektroniskt R&B sound.
Vad händer då om man slår ihop dessa tre och sätter dem i en studio i Stockholm tillsammans med låtskrivaren Henrik Jonzon? Jo, singeln ”Suburbia” blir till. 

”Låten beskriver hur jag ”crushar” på en person som är en riktig hipsterklyscha. Den där personen som tycker att den är så jävla cool när den skryter om vilda nätter i Berlin och som alltid syns på rätt ställen med sin clique sammansatt av rätt människor. En person som alltså är hemskt ocharmig på ytan men som jag ändå ser något hos, den kanske handlar lite om mig själv” beskriver Erik Rapp.

Kilian beskriver låten som ”Emotions and groove having a date at Berghain”, Jo sätter ord på samarbetet med Erik;
”It´s Like Magic!”

Suburbia släpptes i fredags via Virgin Records / Capitol Music Group Sweden och har redan hyllats av flertalet tastemakers och bloggar.

Project U:
”Kilian & Jo and Erik Rapps ”Suburbia” is fucking massive and amazing”
”Suburbia is a wild ride that goes from piano ballad to deep house banger to horn-filled anthem in the space of three minutes and I love every single second of it.”

Scandipop:
”It’s an upbeat electro track with a BANGING production – that post-chorus in particular is a proper startler.”

Ultimate Music:
”The track is called “Suburbia” and it’s absolutely amazing. It becomes the first proper release by the German duo this year and it includes the guest collaboration of Swedish emerging artist Erik Rapp.”

Poprichard:
”Tillsammans levererar de en käftsmäll till dansgolvet. När jag nu lägger den här låten i min spellista kommer jag inte kunna hitta något skäl till att ta bort den.”

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login