Musik | Erik Rapp släpper nya singeln Louder

Av den 17 november, 2015

Nu har det gått två år sedan kamerorna följde Erik Rapp i talangprogrammet Idol där han hyllades av både Idoljuryn, tittarna och pressen.

Erik har haft tid att gå på djupet i sitt utryck som artist och hittat den musik han vill göra. Han har tillbringat största delen av hösten i studion tillsammans med producenten Andreas Söderlund (HYENA) som även producerat bland annat Suvi och Elias. Nya singeln ”Louder” är en poplåt med ambitioner och skildrar Eriks känslor för och erfarenheter av kärlek.

Texten till ”Louder” började med raden ”If our love is illegal we kiss behind bars” och växte fram när Erik satt hemma i Leksand vid pianot mitt under pågående OS i Ryssland. Erik var upprörd, ledsen och framförallt arg över att svenska truppen åkt dit. Veckan därpå blev han av medpassagerare ombedd att byta vagn på tåget eftersom han reste med sin pojkvän. 

”Louder” är den viktigaste låt Erik hittills skrivit. ”Den här låten är min kärlekslåt. Den representerar mig och mitt liv. Från rädslan för att vara ”annorlunda” i andras ögon till att bli drottningen och kungen över mitt eget liv.” Berättar Erik.

På fredag 20 november gästar Erik Rapp Idol där han kommer att framföra ”Louder”.

Lyssna på Louder här!

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login