Musik | DIAMOND DOGZ SLÄPPER ”SOMMARKÄRLEK”

Av den 12 april, 2015

Den 8 april 2015 släppte Diamond Dogz, Sveriges första och enda band med äkta “drag”, den första låten från det snart kommande sommar doftande albumet som blir det andra i ordningen.

”Sommarkärlek”, en hyllning till den svenska sommaren med blå himmel, glittrande fjärdar, badstränder och rosévin på campingplatsen, men i en tappning med medryckande latinska rytmer.

Peter Englund är sångare i bandet och har 13 år bakom sig som dragshowartist, kostymskapare och programledare i TV.

– Jag har älskat Svensktoppen, schlager och dansband sedan jag var liten och satt som klistrad vid melodiradion på den tiden radiomusik var en blandning av alla musikstilar.

Musiken till ”Sommarkärlek” är skriven av Susie Päivärinta, Nestor Geli och Per Andersson och
texten av Peter Englund.

Bandet består av de erfarna musikerna Fredrik Wide (piano), Ludvig Jerner (trummor), Jon Emil Oscarsson (bas) och Nicklas Eklund (gitarr).

– Att göra en uppföljande platta med Diamond Dogz 2015 var så naturligt, fortsätter Peter och tillägger att texterna även på den nya singeln och den kommande plattan är fulla av märkliga livsöden och nostalgi blandat med moderna fenomen.

Humor, ironiska och satiriska texter, men framför allt massor av glädje präglar bandet Diamond Dogz. Ta fram salsasåsen och bjud upp till en het samba eller helt enkelt en hederlig svensk bugg.

Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login