Musik | Deportees släpper ny singel

Av den 29 september, 2015

Grammis- och P3 guld-vinnande Deportees är aktuella med ny singel – den andra från uppkommande albumet The Big Sleep. Låten heter ”Born To Be Loved” och släpps idag. Det är dessutom klart att bandet ger sig ut på turné, med stor avslutning på Cirkus i Stockholm i januari.

I nya singeln ”Born To Be Loved” känner man igen bandets grandiosa ljudvägg samtidigt som låten har en särskild dynamik då den både är avig och självklar på en och samma gång. Taktartsbyten, intressanta rytmiska element och oregelbundna melodislingor till trots är det en lika vacker som solklar pop-pärla.

Bandets sångare Peder Stenberg berättar:
”- Devisen ”Born To Be Loved” skulle möjligen kunna avfärdas som en internet-visdom men i vår version är den radikal. Det handlar om människor och om hur människor borde behandlas som just det. Inte som djur, inte som maskiner, inte som siffror i en ekonomisk kalkyl. Den handlar om jakten efter något i någons öga. Något som reparerar en.”

Medverkande på låten är även Chris Taylor, som till vardags huserar i banden Grizzly Bear och CANT.

Peder berättar om samarbetet:
“- Thomas och Chris lärde känna varandra när Thomas turnerade med Phoenix och jobbade senare tillsammans på Chris soloprojekt CANT. Så Thomas testade att spela lite nya Deportees-låtar för Chris som blev väldigt inspirerad och peppad. Att han ville samarbeta med oss var verkligen en ynnest, då vi har lyssnat mycket på hans musik.”

Live har bandet redan hunnit göra succé på både Way Out West och Popaganda.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login