Musik | Denniz Pop Awards och SKAP ordnar Speeddating för musiksveriges framtid

Av den 4 juni, 2016

SKAP, Sveriges kompositörer och textförfattare, tillsammans med Denniz Pop Awards har bjudit in unga talangfulla musikskapare att, under en speeddating, träffa etablerade branschprofiler. Under korta one on one-möten får nya i branschen kort feedback på sin musik och värdefull rådgivning. Datingen sker på eftermiddagen den 9 juni på Café Opera, bara timmar innan Denniz Pop Awards delar ut sina priser i samma hus.

SKAP och Denniz Pop Awards verkar kontinuerligt för att Sverige skall ha en fortsatt musiktillväxt, och SKAP stöttar sedan tidigare Denniz Pop Awards genom bidrag till priset Årets Rookie Låtskrivare/Producent. Nu tar organisationerna ett nytt steg tillsammans. Speeddatingen ”Denniz Pop Awards Backstage med SKAP” är en proaktiv arena för unga låtskrivare, producenter och artister att träffa erfarna personer från musikbranschen.

Samarbetet med SKAP är värdefullt för oss. Det vi nu gör tillsammans är ett sorts Denniz Pop Awards i analogt uppspeedat format. Nu ger vi dessutom bransch och nya talanger chans att faktiskt fysiskt mötas. Drömscenariot är ju att något sker under dessa möten som leder till nya arbetskonstellationer, större möjligheter och utveckling för alla, säger Marit Woody, kommunikationsansvarig på Denniz Pop Awards.

Att det finns ett svenskt musikunder idag råder det inget tvivel om, men ska det finnas kvar även om 10 år handlar det om allt annat än en slump. Därför känns det helt rätt att kunna bidra till förnyelse tillsammans med Denniz Pop Awards på det här sättet, säger Alfons Karabuda, ordförande i SKAP.

Gensvaret från inbjudna, såväl etablerade musikbranschpersoner som nya talanger, har varit väldigt positivt och visar på ett tydligt behov av att träffa varandra.

Talangerna som bjudits in att delta är ett urval av de som rankats högst bland inskickat material till Denniz Pop Awards samt SKAP:s unga medlemmar. De 12 musikbranschprofilerna är erfarna personer från skivbolag och musikförlag samt managers och producenter. Musiken har talangerna med sig i telefonen till vilken två par hörlurar kopplas. De korta mötena sker, one on one, vid tvåmansbord på Café Opera.

Denniz Pop Awards priser delas ut under galan på Operakällaren den 9 juni och fram till den 8 juni tas folkets röster på denominerade emot. Efter speeddating och prisutdelning bjuder Denniz Pop Awards på gratiskonsert med artister som Icona Pop, State of Sound, Miriam Bryant, Alex Vargas med fler.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login