Musik | Death Team släpper ”Dolphin Style” i samband med Dolphin Awareness Day

Av den 10 maj, 2015

Nu släpper Death Team sin andra singel ”Dolphin Style”, producerad och skriven av bandet själva. Låten släpps i samband med Dolphin Awareness Day – ett initiativ av bandet själva för att uppmärksamma den systematiska utrotningen av delfiner i våra världshav.

Så här säger Death Team om singeln:
För oss är Dolphin Style en frigörelselåt, en låt om att bryta sig fri från sina kedjor, oavsett om det är ett dåligt förhållande, en osund livsstil eller ett sjukt samhälle. Vi använder oss av delfinen som en liknelse för hur fria vi önskar att vi var ”you can’t own me, I’m like a dolphin”. Alla delfiner är dock inte fria. Delfiner kidnappas ifrån sina familjer och blir inlåsta på djurparker. De blir jagade och dödade. T.o.m. Kolmården har tre viltfångade delfiner. Detta vill vi också uppmärksamma i samband med lanseringen av låten Dolphin Style.

”Dolphin Style” kommer ca 4 månader efter bandets debutsingel ”Fucking Bithces In The Hood” som uppmärksammats av flertalet stora musik- och nöjesbloggar runtom i världen. Noisey/Vice hyllade singeln som ”a pop banger” och Perez Hilton lovordade så sent som i förra veckan bandet och deras video med orden “Imagine Die Antwoord if they were produced by Mika. So wrong yet so right! Soooooo catchy”. I sommar kan vi se bandet live på både Storsjöyran och Way Out West och bandet är även klart för flertalet andra stora festivaler i norden.

Death Team består av Mayka Edd och Johen Rafael Tilli, de träffades en sen kväll i vimlet där Mayka hade DJ:at och Johen hade spelat med sitt dåvarande indie-band.Mayka har förutom en bakgrund som DJ även haft ett radioprogram i Musikguiden i P3. Johen är en strategisk tänkare med hjärta för popmusik och samhällsanalys. Tillsammans gör de sprudlande pop med glimten i ögan. Smart musik som speglar en pragmatisk samtid.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login