Musik | De Vet Du släpper nya singeln ”Fy Fan Va Stek”

Av den 25 april, 2015

De Vet Du är tillbaka med nya musikvideon och singeln ”Fy Fan Va Stek” och har uppnått guldstatus för senaste singeln ”Swag I Skogen”. 

De Vet Du är kända för sina humoristiska musikvideor och låtar som fått stor viral spridning. De släppte sin första musikvideo hösten 2011 och har tidigare fått pris som Sveriges stora YouTube-fenomen. På 2014 års YouTube-gala ”Guldtuben” kammade de hem titeln ”Årets musik-kanal”.

Efter en utsåld vårturné är bandet nu aktuella med nya videon och singeln ”Fy Fan Va Stek”.

Johan och Christopher från De Vet Du berättar själva om idén bakom verket: ”Vi kom på en grej när vi snackade på chatten att det är helt sjukt att hela världen förändras så himla mycket hela tiden. Nu har vi liksom iPhone och sånt. Förr gick man runt med karta och sökte efter telefonnummer i en stor KATALOG hemma. Men trots att världen förändras så mycket hela tiden är det ett ställe som verkligen ser EXAKT likadant ut. Det är när man går ut och festar. Där handlar det fortfarande bara om en sak. Att steka… Och det är helt sjukt. Det ser verkligen exakt likadant ut när man går ut på t ex Stureplan som för tio år sen.Det enda som har ändrats är typ lite musik och sånt och kanske några krogar som ändrat namn. I övrigt EXAKT samma sak. Folk beställer asonödiga champagne-flaskor och står vid dyra bord. Och även såna som tycker det är pin med sån kultur kan tvingas dras med i det och stå vid bordet och vilja vara med tillslut. För det är så det funkar.””Vi tyckte det var så skönt väder i helgen så vi bestämde oss för att göra en ny låt och video om det.”

Lyssna på ”Fy Fan Va Stek” på Spotify iTunes och Tidal

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login