Musik | Daniel Adams-Ray släpper nya singeln Thinking of Sunshine

Av den 30 maj, 2015

Nu släpper Daniel Adams-Ray nya singeln ”Thinking of Sunshine”, där han över euforiskt smattrande beats, bombastiskt blås och västafrikanska gitarriff sjunger om att “se det fina i det fula, och det fula i det vi inte vill se”. Resultatet är ett gränsöverskridande musikaliskt kalejdoskop, lika kontrastrikt som den uppväxt som format artisten.

”Vi alla är världsmedborgare i den globala byn” säger Daniel. “Gränser suddas ut, idéer och subkulturella uttryck färdas över oceaner inom ett ögonblick. Det finns något vackert i när människor med helt olika förutsättningar från helt olika platser möts.”

Våren 2014 påbörjade Daniel ett musikaliskt samarbete med Tim ”Avicii” Bergling. ”Thinking of Sunshine” introducerar samarbetet för världen och är den första engelskspråkiga låten med

Daniel sedan han släppte sin första rapkassett på Engelska skolan 1998.

Daniel Adams-Ray är född 1983 i Nairobi Kenya och kom till Sverige 1997. 2002 bildade Daniel den eklektiska hiphopgruppen Snook som släppte albumen Vi vet inte vart vi ska men vi ska komma dit och Är. Parallellt med Snook utbildade sig Daniel till grafisk designer på Berghs och efter att bandet lagts på is startade han modemärket Lagom Studios. 2010 släpptes Daniel Adams-Rays första soloalbum, kritikerhyllade Svart, vitt och allt däremellan och singeln ”Gubben I Lådan” blev den mest streamade låten på Spotify samma år.

2013 kom uppföljaren Innan Vi Suddas Ut, där Daniel i gränslösa övergångar mellan rap och sång “satte fingret på vår samtid” enligt en enad och hyllande kritikerkår och singeln ”Precis som jag” uppnådde platinastatus. Daniel Adams-Ray har även bl.a. vunnit Grammis, P3-Guld, Rockbjörn, MTV EMA och SM i freestylerap.

”Thinking Of Sunshine” är skriven av Daniel Adams-Ray tillsammans med Tim ”Avicii” Bergling, Henrik Jonback (Miike Snow, Madonna, Lupe Fiasco) och den svenska raplegenden Petter ”Professor P” Tarland. För produktion står Henrik Jonback och Daniel Adams-Ray.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login