Musik | Chinah med låten ”Away From Me” får fantastisk remix

Av den 15 oktober, 2015

CHINAH debuterade i våras med låten ”Away From Me”, vars sound residerade i ett drömskt gränsland mellan R&B, Pop och elektronisk Indie. Debuten skapade snabbt ett starkt intresse kring bandet, både bland bloggare och journalister, och inte bara hemma i Danmark, utan även internationellt.

Medlemmarna av CHINAH hittade tidigt varandras gemensamma nämnare, nämligen kärleken till den alternativa musiken. Tillsammans har de skapat något alldeles speciellt: mjukt klingande elektronisk popmusik med hypnotiserande melodier, spröd sång och ärliga texter.

Igår släpptes höstens garanterat skönaste remix av låten. Mannen bakom remixen är Gramercy, som är en Toronto-och LA baserad musikproducent och DJ. Gramercy har tillbringat de senaste åren med att producera musik för några av branschens big-guns, bl.a. Nicki Minaj och David Guetta. Hans senaste projekt har ett sound vars inspiration har införskaffats via 80-talets urtvättade lo-fi syntetiserade melodier.

Nu har BBC Radio 1s radiopratare och musikmogul, Pete Tong, precis fått upp öronen för Garmercys remix av ”Aways From Me”, och har sedan premiären på Soundcloud, även försatt spåret i rotation på hans världskända radioprogram.

Igår stod det även klart att både A-track, SVD och Sander van Doornkommer att lägga till Gramercys låt i rotation på samtliga av deras radioprogram, som alla går av stapeln nu i dagarna.

Lyssna på ”Away From Me” Gramercy Remix, här >>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login