Musik | Broken Door släpper nya singeln Magic och startar en ny historia

Av den 13 november, 2015

Idag landar nya singeln Magic från duon Broken Door. Duons kombination av starka melodier och karaktärsfull sång är lika tongivande på Magic som tidigare singlar.

Den stora skillnaden denna gång är perspektivet på livet som singeln förmedlar samt att den inte står för sig själv utan är första singeln i en trilogi.

Låtskrivaren Pier Schmid beskriver Magic:
Både texten och melodin kom till mig ett par nätter innan min son Liam föddes. Man var så förväntansfull inför en sådan händelse så den känslan ville nog bara bryta sig ut och forma en låt. Och så blev det. Så jag ser den som ett bevis på hur kärlek formar morgondagen. Ett bevis för den där magin som verkligen finns där i våra liv.

Skapandet av nya låtar slutade inte med Magic utan en lång rad av dem har skrivits ner, förfinats och spelats in den sista tiden. Duon kände snabbt att tre av låtarna verkligen hade ett större perspektiv inom sig och de bestämde sig då för att släppa dem som en trilogi.

Sångaren Tobias Östlund förklarar:
När man hör dem i följd så ger de kraft åt varandra. Och det var något vi ville lyfta fram. Att släppa dem som en trilogi kändes rätt helt enkelt. Och eftersom vi aldrig provat det tidigare så känns det otroligt kul att starta den här historien nu med Magic.

De andra två låtarna i trilogin kommer släppas under början på nästa år. Dessutom planerar duon att släppa EP’n Stories efter singel-trilogin för att verkligen ge fansen en fullödig upplevelse av Broken Doors nya historia.

Sammanfattning:
Release av Magic 13:e november.
Första singeln i en trilogi av singlar.
Producent: Jörgen Ingeström.
Text & musik av Pier Schmid.
EP’n Stories planerad i nästa år.

Lyssna på Magic här>>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login