Musik | BLOCK44 släpper epn Pansarhjärta

Av den 17 augusti, 2015

Här är den! Vi hoppas ni gillar variationen i musik och text. Blottande historier, vad som är nutid och rädslor som möter mod för framtiden. Det som skapat oss, det som fått oss att fortsätta igen och det som alltid kommer att vara – Block fyrtiofyra. Kärlek och frid!

Varsågoda!
”När man blir levande begravd i ett snöskred och bröstkorgen trycks så hårt samman av snön att lungorna inte kan fyllas, har man bara syret i blodet kvar att leva på. Det räcker i ganska exakt fyra minuter. Tillståndet kallas pansarhjärta.”

Det är också namnet på Block 44’s nya skiva. Den 17:e augusti släpps bröderna Tomas och Patrik Öbergs åttonde studioskiva, på bland annat Spotify och iTunes.

Det började med att bandet skulle göra en låt för att uppmärksamma det faktum att Tomas varit nykter och drogfri i 10 år. Något som så klart präglat Block 44 det senaste decenniet.

”Vi ville göra en låt om detta, för att visa vad det faktiskt betytt för oss. För det blev räddningen, både som band, men också som bröder.” berättar Patrik

Det som bara skulle bli en låt, blev 6 låtar, som tillslut resulterade i EP’n Pansarhjärta. En skiva som berättar 6 olika historier. Om kampen att få vara den man vill. Om kärlek. Om starka minnen som väger tungt idag. Om jakten på meningen med livet.

Ett sound som breddar svensk rapmusiks repertoar. Med över 8 miljoner streams på Spotify, och ännu fler på youtube, släpper nu Block 44 Pansarhjärta EP på deras eget skivbolag Nakatomi.

”Publiken har gett oss möjligheten att få göra exakt den musik vi vill göra. Och det var friheten vi behövde för att kunna berätta vår historia, öppet och ärligt. Och på vårt sätt.”

Spotify Pansarhjärta EP

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login