Musik | Albin släpper debutalbumet ”Dyra Tårar”

Av den 25 maj, 2015

Förra året slog nykomlingen Albin igenom stort med hitlåten ”Din Soldat” som sålde platina på endast två månader och streamats över 30 miljoner gånger på Spotify. Han har även haft stora framgångar med uppföljande singeln ”Frank” som premiärades på P3 Guld-galan tidigare i år och som uppnått platinastatus.

Tidigare i maj släppte Albin sommarsingeln ”En sista gång” som var en uppladdning inför debutalbumet ”Dyra Tårar” som släpps idag 22 maj. Singeln handlar om olycklig kärlek och en längtan efter att få vara den man saknar en sista gång.

Albins egna ord om att släppa debutalbum: ”Jag har drömt om att släppa ett album sedan jag började skriva låtar för 15 år sedan. Så det känns otroligt kul att äntligen få göra detta nu! Jag och Mattias (Andréasson) har jobbat med den här plattan de senaste 18 månaderna och under denna tid har mycket hänt och vi har verkligen haft tid på oss att utveckla vårt sound och låtskrivande. Det känns som att vi nu avslutar en bok med 9 kapitel. Jag är glad att vi haft tid att kunna jobba noggrant med låtarna och lägga på riktiga stråkar och riktigt blås etc.”

Lyssna på debutalbumet ”Dyra Tårar” här >>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login