Musik | Alan Walker är tillbaka med ”Sing Me To Sleep”

Av den 7 juni, 2016

Alan Walker tog över Europa med singeln “Faded”. Exakt sex månader senare är han tillbaka med singeln “Sing Me To Sleep”. Iselin Solheim står ännu en gång för vokalerna och precis som hennes röst är titeln ljuv, men temat är långt från en vaggvisa.

”Det känns så bra att äntligen släppa ”Sing Me To Sleep”. Melodier betyder mer eller mindre allt för mig som producent och jag är väldigt stolt över vad teamet och jag har åstadkommit i studion. Vi har jobbat med denna låt ett tag nu och jag är så nöjd med slutresultatet. Jag hoppas verkligen att mina fans gillar låten lika mycket som jag gör!” – Alan Walker

Musikvideon, som tar dig med på ett äventyr genom Hong Kong, släpps också idag, producerad av Bror Bror.

Den 18-åriga, norska artisten Alan Walker har gjort entré på den globala musikscenen som en av de mest framgångsrika artisterna 2016. Hans hitsingel “Faded” släpptes 4 december, 2015 och har idag nått 3,9 miljoner sålda units världen över och musikvideon har 350 miljoner visningar på YouTube. Låten toppade singellistan i 10 länder i Europa och nådde top 10 i UK, #2 i Australien och tog sig nyligen in på amerikanska Billboard Hot 100. Den var #1 på på Global Shazam Chart i 7 veckor och #1 på den Europeiska radiolistan i 6 veckor. Nu har Alans sommarturné startat, med flertalet spelningar över Europa.

Uppväxt i den digitala eran blev Alan tidigt intresserad av datorer vilket senare utvecklades till en fascination för programmering och grafisk design. 2012 började han göra musik med hjälp och feedback från sina vänner online. Hans musik blev populär bland gamers som använde Alans låtar i deras egna YouTube videos (UGC) och låtarna spred sig över världen.

Video | Alan Walker – ”Sing Me To Sleep”

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login