Musik | ADL aka Adam Baptiste i samarbete med Joakim Berg

Av den 20 maj, 2015

I februari tidigare i år uppträdde ADL aka Adam Baptiste på Grammisgalan i SVT där han framförde sin första egna låt på svenska ”Svart kaffe”. Nu släpps ytterligare en låt ”Forever Börjar Här” i samarbete med Joakim Berg från Kent.

Just nu är ADL i studion och spelar in ett album på svenska som är planerat att släppas i höst. ADLär en ikon i svenska musikkretsar vilket har resulterat i att många stora artister vill samarbeta med honom. På albumet medverkar flera kända röster och inte allra minst sångaren i Kent, Joakim Berg. Singeln ”Forever Börjar Här” skrev ADL och Joakim Berg tillsammans förra vintern. Låten är producerad av Ali Payami som producerat bl. a. Ariana Grande, Ellie Goulding m.fl.

Den handlar om att varje ögonblick är en ny chans att börja om, säger ADL.

Inatt ska vi dansa, det finns inget annat, du vet jag skulle ge vad som helst. Vi får bara den här chansen, ta vara på varandra, vi kan lura döden ikväll. Forever börjar här…

Det här är början på något nytt, vi ska andas och leva igen. Vi ska leva stort vi kommer aldrig vara isär. Forever börjar här…

I slutet av 80- och början av 90-talet släppte ADL, som pionjär inom svensk hiphop, en hel del sololåtar t.ex. ”Daddy” (producerad av Christian Falk) och även singlar med Absent Minded projektet samt album och singlar med Timebomb, Breakin’ Bread och Stonefunkers. Tillsammans med Stockholmskollektivet Blacknuss fick ADL hits som ”Last Night The DeeJay Saved My Life”och”Dinah”. Han också har medverkat på Petters låtar ”Ey Yo” och ”Rostig Kärlek” och gjort samarbeten med Kaah och Timbuktu för att nämna några. Under senare år har ADL arbetat som framgångsrik låtskrivare och skrivit musik åt bl. a. Usher, Katy Perry och Swedish House Mafia m.fl.

Lyssna på ”Forever Börjar Här” >>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login