Musik | 22-åriga Lucas Nord etta på Billboards danslista

Av den 1 januari, 2016

Lucas Nords singel ’Run on Love’ når förstaplatsen på Billboards topplista för Dance Club Songs. Låten som släpptes 2013 gästas av sångerskan Tove Lo och har nu alltså utnämnts till amerikanska DJ:s första-handsval när de spelar på klubbar.

Det är inte första gången 22-åriga Lucas Nord uppmärksammas i USA. Efter att samarbetet med Tove Lo 2013 bestämde sig Lucas för att börja sjunga på sina egna låtar, ett beslut som mottogs med entusiasm av amerikanska musik-medier. Senaste singeln Faking har dessutom synts i flera stora amerikanska spellistor. Men en förstaplats på Billboards dans-lista är så klart det absolut störta hittills. 2016 kommer bli ett ännu mer hektiskt år för Lucas Nord med flera nya spännande samarbeten och med lanseringen av mini-albumet ’Company’ i USA i april.

”Att ’Run On Love’ fått sån här uppmärksamhet så långt efter den släpptes känns så sjukt kul men också helt galet. Det får mig att tro ännu mer på att en bra låt är en bra låt. För mig är det en perfekt språngbräda, speciellt i USA, nu när jag sjunger själv och tagit artisteriet i en annan riktning. 2016 kommer bli ett kul år.” Lucas Nord

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login