Musik | 2016 är ett fantastiskt år för Oscar Zia

Av den 25 mars, 2016

Det har varit ett par händelserika veckor för Oscar Zia. Efter den tuffa finalen i Melodifestivalen 2016, som inte räckte hela vägen till seger – även om mest kärlek från jurygrupperna kastades över honom. Deras röster väger dock tungt hos Oscar och han är superlycklig över andraplatsen.

Redan från starten var han en av favoriterna i årets Melodifestival och med bidraget ”Human” fick han flest röster från de internationella jurygrupperna. Tätt bakom, med bara en poängs skillnad, hamnade segraren Frans.

Oscar Zia var även den mest omtalade i sociala medier av alla artisterna i årets startfält. En undersökning som görs av Telenors Melodikollen som scannar av sociala medier – bloggar, Facebook, Twitter och Instagram för att se vilka av artisterna det pratas mest om.

Och inte nog med det, Oscars Zias bidrag ”Human” vann Melodifestivalens webbpris i kategorin Årets låttext”Human” som han själv har skrivit tillsammans med den prisbelönta popduon Victor Thell och Maria Smith. 

Som grädden på toppen har även singeln ”Human” sålt GULD! GRATTIS OSCAR ZIA!

2016 är ett fantastiskt år för Oscar och igår uppträde han dessutom på Guldtuben som gick av stapeln på Cirkus i Stockholm. Youtube-galan ”Guldtuben” leddes i år av inga mindre än Kodjo Akolor och Youtube-stjärnan Keyyo. Galan slog rekord med över en miljon nomineringar i 14 kategorier.

Missa inte heller att nu på söndag, den 27 mars uppträder han på Bingolottos Påskspecial. Andra artister som även uppträder under kvällen är: Hanson, Carson & Malmkvist, Smokie och Christer Sjögren. Programmet sänds mellan 18-21 på TV4!

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login