Mumm Millésimé 2012 i exklusiv årgångsdesign

Av den 23 maj, 2019

Mumm Millésimé 2012 är en överraskande och intensiv champagne. De speciella väderförhållandena under året har gett ett årgångsvin med en unik palett och explosiva smaker. Nyligen uppdaterades flaskans design som nu förmedlar champagnens unika karaktär.

Mumm Brut Millésimé 2012 tillhör en alldeles speciell årgång. Skörden som utgör champagnen präglades av växlande väderlekar – från svår frost i april, till en sval och fuktig blomningstid i juni och en varm och blåsig sensommar. Trots att året var krävande ur en skördesynpunkt, producerades en liten gröda bestående av druvor av exceptionell kvalitet. Druvorna gav ett vin med en intensiv energi och överraskande rund smak av persika och gula päron.

”Champagnen från 2012 skörd är både energisk och mjuk. Väderleken under året skapade ett vin som är något utöver det vanliga. Vinet har tappats på en flaska i en ny exklusiv design, där det klassiska röda bandet som brukar pryda Mumm-flaskorna, bytts ut mot ett silvrigt”, säger Marina Misisca, varumärkesansvarig för Mumm.

Trots att champagnen är livlig och explosiv, är dess smak rund och balanserad tack vare kombinationen av druvor. Från anrika vingårdar i Montagne de Reims kommer de Pinot Noir-druvor som bidrar med en rund fruktighet. Tillsammans med Chardonnay från Côte des Blancs, skapas ett vin med kraftiga nyanser. Bouqueterna består av fruktiga aromer av vita och gula frukter – gul persika, krispiga päron och citrus. I de avslutande tonerna avslöjas exotisk litchi och explosiva citrusnoter.

Den nya flaskdesignen finns tillgänglig på Systembolaget.

Mumm Brut Millésimé 2012
Artikelnummer: 77 153
Alkoholhalt: 12,5%
Pris: 429 kr för 750 ml

Dryck | Mumm Millésimé 2012
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login