Mr Jones & Sanningen premiär på Bio Roxy

Av den 1 april, 2020

Bio Roxy bjuder fortfarande in till biovisningar med vissa ändringar såklart, för att minska risken för smittspridning av coronaviruset begränsar Bio Roxy antalet platser i salongerna. Max 50 personer få vistas i lokalerna. Fri placering gäller. Bio Roxy undanber sig kontanter.

Vi ber dig också som besökare att följa de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten har gått ut med. Läs mer i Så hanterar vi Coronaviruset.


Fredag 3 April 2020 blir det premiär på filmerna Sanningen och Mr Jones!

——————————–

Sanningen – Deneuve och Binoche briljerar som mor och dotter. Premiär på Roxy 3 april.

Fabienne, en legendarisk och smått självcentrerad fransk filmstjärna, ska precis ge ut sin självbiografi. Något skeptisk flyger hennes dotter, tillsammans med man och barn, in från New York till barndomshemmet i Paris för att fira moderns utgivning. De har inte setts på länge och återföreningen mellan mor och dotter övergår snabbt till konfrontation.

I sin första långfilm inspelad utanför Japan förenar Kore­-eda de franska legenderna Catherine Deneuve och Juliette Binoche i ett ljuvligt och lätt skruvat familjedrama fullt av den värme, skärpa och ödmjukhet som blivit Kore-­edas signum.

Frankrike 2019
Drama
Originaltitel: La Vérité
Manus & regi: Hirokazu Kore-eda
Medverkande: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Ludivine Sagnier
Längd: 107 minuter

Med reservation för ändringar. Läs mer på https://extra.orebro.se/bioroxy/program/filmer/sanningen.5.6861cb63170fbac9baf202.html

——————————–

Mr Jones 

Oscarsbelönade Agnieszka Hollands gastkramande dramathriller om den berömde journalisten Gareth Jones. Premiär på Bio Roxy 3 april.

1933 är den unge walesiska reportern Gareth Jones på mångas läppar efter att som en av få lyckats ha fått en intervju med Adolf Hitler. För sin nästa artikel behöver han nästla sig in i Sovjet för att försöka lista ut hur kommuniststaten lyckats med den snabba modernisering av landet och upprustningen av armén. Ambitionen är att få en intervju med Stalin, men färden för honom istället olovandes vidare till Ukraina. Under mardrömsliknande former blir han vittne till svaret på Sovjets växande framgång när han ser hur ryska soldater med våld länsar landet på alla sina grödor, med miljoner svältande människor till följd. Samtidigt är ryssarna Gareth på spåren och kommer göra allt i sin makt för att hindra den fasansfulla sanningen att spridas…

Mr. Jones ger en isande bild av ett ofta bortglömt folkmord och är en oerhört stark och gastkramande dramathriller som inte lämnar någon oberörd. Vad Gareth avslöjade var så fasansfullt att det inspirerade hans vän, författaren George Orwell, att skriva ”Djurfarmen”.

Storbritannien/Polen/Ukraina 2019
Biografi, Drama, Thriller
Regi: Agnieszka Holland
Medverkande: James Norton, Peter Sarsgaard, Vanessa Kirby, Joseph Mawle
Längd: 110 minuter
Från 15 år

Mr Jones & Sanningen har premiär på Bio Roxy Fredag 3 April 2020.

» Mer information om Mr Jones här «» Mer information om Sanningen här «

Film | Mr Jones & Sanningen har premiär på Bio Roxy
Örebroguiden

Källa Bio Roxy

You must be logged in to post a comment Login