MQ och Stiljournalen lanserar den ultimata smokingen

Av den 30 oktober, 2019

Under hösten släpper MQ den ultimata smokingen, ett resultat av designsamarbetet med Stiljournalens Fredrik af Klercker och Filip Strömbäck. Samarbetet föddes ur idén att alla borde få möjlighet att äga en klassisk smoking. Stiljournalen har en unik inblick i smokingens historia och nutida användningsområden och är därför det självklara valet för samarbetet.

Vi har länge önskat att få göra en klassisk smoking på riktigt, med alla delar på plats utan att det för den sakens skull behöver vara vansinnigt dyrt! Det har varit fantastiskt roligt att jobba med MQ som partner i jakten på den ultimata smokingen och nu tycker vi att vi har lyckats. Det här är en smoking man kan ha hela livet, den håller över generationer, och till alla festligheter i livet, säger Fredrik af Klercker & Filip Strömbäck, Stiljournalen

Vi har skapat en riktigt välskräddad smoking med tyger från Italien och utsökta detaljer som en blomträns, den hästskoformade västen och smokingbyxan med de speciella ungerska revärerna.

Smokingen kommer att kunna köpas som ett paket med väst, hängslen, skjorta, byxor, näsduk, fluga, kavaj och strumpor till ett pris av 4500 kr.

Tanken är att så många som möjligt ska kunna äga en klassisk smoking i en hög kvalitet, det har varit målet för både Stiljournalen och MQ i det här projektet.

Självklart ska en man av idag, kunna hitta ett smokingpaket där alla smokingens delar finns med! Vi har nu skapat en smoking av den finaste kvaliteten med en skräddad passform som håller över tid, det ultimata smokingpaketet. Resultatet är helt otroligt. Detta är en smoking som är något utöver det vanliga, säger Daniel Ivarsson designchef MQ.

Smokingen släpptes i limiterad upplaga online och finns i butikerna Vågen och Marieberg Galleria och kostar 4 500 kr, då får man Smokingkavaj, Smokingbyxa, Smokingskjorta, smokingväst, sammetsfluga, hängslen, bröstnäsduk samt ett par strumpor, designen är gjord av Bläck.

Mode | MQ och Stiljournalen lanserar den ultimata smokingen
Örebroguiden

Källa MQ

You must be logged in to post a comment Login