Movingo blir giltig för resor med Tåg i Bergslagen

Av den 17 augusti, 2018
Foto: Carina Andreasson/Mostphotos.com

I oktober lanserades den nya pendlarbiljetten Movingo som kombinerar regionaltåg och anslutande lokaltrafik i Mälardalen på en och samma biljett. Fr o m den 20 augusti 2018 utökas Movingo ytterligare då Tåg i Bergslagen* inom, Örebro-, Västmanlands- och Östergötlands län inkluderas i det länsöverskridande samarbetet.

Det är 17 nya tågstationer som tillkommer och det innebär att Movingo omfattar totalt 55 regionaltågsstationer i Mälardalen. Giltigheten på Tåg i Bergslagen är speciellt efterlängtat av dem som pendlar över länsgräns från Hallsberg och Kumla samt Lindesberg och Laxå.

Vi är otroligt glada över att vi via MÄLAB har fått till giltigheten på Tåg i Bergslagen. Nu kommer våra resenärer att kunna resa på ett smidigare sätt inom Mälardalen utan att behöva fundera på vilken tågoperatör som kör sträckan, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro.

Movingo uppskattas av pendlarna
Hela idén med Movingo är ett smidigt och gränslöst resande, och sedan Movingo infördes i oktober 2017 har också resandet ökat i regionen. Utslaget på alla sex regionaltågslinjer där Movingo gäller visar första kvartalet 2018 att resandeökningen når upp till 14 % jämfört med samma period förra året.

Resa | Movingo
Örebroguiden

*Movingo gäller inte på Tåg i Bergslagen i Dalarna eller i Gävleborgs län  

You must be logged in to post a comment Login