Mossa tar hand om ansiktet

Av den 10 februari, 2020

Märket Mossa är en hudvårdsserie ifrån Lettland, med nordiska bär som influenser i deras krämer. Deras produkter är märkta med eko-certifikat, jag har testat några produkter ur deras sortiment.


Mossa Vitamin Oil Cocktail Facial Oil:
Denna ansikts-olja innehåller 10 stycken växte-extrakt. Oljan återställer hudens fuktighetsbalans och verkar på djupet. Din hud blir mjuk och får en fin lyster. Oljan är en multivitaminblandning av ekologisk hallon-, och havtornsolja, jojoba-frö olja, mandel, avokado, oliv, aprikos, plommon, nattljus, nypon, havre och tomatolja.

Denna produkt är: Dermatologiskt testad, ekologiskt certifierad och vegansk.

– Jag rekommenderar denna produkt då den fått min hud att kännas piggare, mjukare och den känns inte oljig. Man får dessutom en fräschare lyster av ansikts-oljan.


Mossa Vitamin Cocktail, Energy Boost Multi use Mask och natt-kräm:

Är en vårdande ansiktsmask som ger din hy näring och lyster, den kan användas både som ansiktsmask och som nattkräm. Krämen gör din hud spänstig och len.

Denna effektiva ansiktsmask ingår i Mossas serie Vitamin Oil Cocktail och innehåller hyaluronsyra och vitamin E och C som gör huden spänstig och len liksom skyddande antioxidanter som motverkar åldrande.

Denna kraftfulla ansiktsmask är fylld med extrakt från åtta olika plantor, bland annat från havtorn och hallon som tillför huden energi och fukt och ger dig ett hälsosamt och strålande intryck.

Om du använder krämen som ansiktsmask, använd såhär:
Applicera generöst på ren hy. Låt masken verka i 20 minuter, innan du sköljer av resterna. Avsluta gärna behandlingen med Mossa Vitamin Oil Cocktail Facial Oil, som jag skrev om ovan. Rekommenderad användning är två gånger per vecka.

Om du använder den som nattkräm, använd såhär:
Rengör huden och applicera ett tunt lager av krämen innan sänggående.

Även denna produkt är parfymfri och eko certifierad.

– Jag rekommenderar även denna produkt då man blir silkeslen i huden och ger en fin lyster. Och man känner sig mycket fräsch. Masken/krämen kladdar inte utan den sjunker snabbt in i huden.


Mossa V LIFT Wrinkle Fill Collagen Dag-kräm:

Denna dagkräm är för mogen hud och den är full med antioxidanter och aktiva ämnen som

stimulerar kollagen för långvarig uppstramning. Dagkrämen innehåller extrakt av häggmispel som hjälper till att minska utseendet på fina linjer och rynkor och lämnar ett jämnare och fastare resultat. Innehållet av hyaluronsyra förbättrar hudens fukthållning och ger huden en hälsosam lyster. Mossas serie V Lift är anpassat för mognare hud, alltså lite äldre kvinnor och män.V Lift har 21 stycken aktiva ämnen och återställer hudens förlorade elasticitet och ger tillbaka ungdomlig lyster.

För bästa sätt vid användning, gör så här:

Applicera på en rengjord hud, med extra fokus på rynkor och linjer.

– Jag rekommenderar denna ansiktskräm. Den doftar lätt och fräscht. Krämen känns inte kladdig eller tung utan lätt. Huden blir mjuk och man får en fin lyster.


Mossa V Lift, deep recovery collagen Natt-kräm 

Denna nattkräm är för mogen hud och den stimulerar kollagen för fastare hud samt att den innehåller 21 stycken aktiva ämnen. Krämen innehåller även unik formula med extrakt av häggmispel som boostar kollagenproduktionen under natten. Häggmispel är full av antioxidanter och aktiva ämnen som motverkar hudens åldrande medan de naturliga biopolymererna hjälper till att förbättra hudens fuktbalans och släthet. Krämen är dermatologiskt testad.

– Jag rekommenderar denna natt-kräm då den är en rejäl nattkräm som jobbar ordentligt på djupet och mot åldrande hud och att den boostar huden. Den är inte lika lätt som dag-krämen men känns ändå inte för kladdig. Dock tar det en lite längre stund innan den sjunker in ordentligt i huden. Krämen har en lätt fräsch doft.


Mossa Juicy Peel 5 minute Mask:

 

Denna Peeling Mask är en naturlig ansiktsmask som på bara fem minuter ger en fräschare och vackrare hy. Ansiktsmasken som är rik på antioxidanter från tranbärsextrakt. Den förbättrar hudens ton och textur, rengör porer och tacklar hyperpigmentering samt reducerar förekomsten av fina linjer och rynkor. Den passar alla hud-typer och även denna produkt är dermatologiskt testad.

För bästa användning:

Använd krämen en till två gånger i veckan.

Applicera på rengjort ansikte och undvik ögonområdet. Skölj av efter 5 till 15 minuter.

Obs! Masken kan ge tillfällig rodnad och irritation.

– Jag rekommenderar denna peeling mask då min hud blev len och gjorde min hy mycket jämnare. Jag fick också en finare lyster. Min ojämna hud känns inte lika ojämn längre!


Mossa DERMA + Instant Calming Serum:

Detta ansiktsserum är för känslig hud. Serumet är näringsrikt och vårdar, återfuktar samt motverkar ålderstecken. Serumet vårdar stressad och irriterad hud. Den hjälper hudbarriären att bibehållas och skyddar huden mot miljöfaktorer så som solen och föroreningar. Med extrakt från lingon samt vitamin E och C motverkas ålderstecken. Hyaluronsyra återfuktar huden på djupet och bidrar till en naturlig lyster.

Använd serumet på rengjord nacke, hals och i ansiktet.

– Jag rekommenderar detta serum då min hud är väldigt stressad och den känns lätt och kladdar inte, fräsch lätt doft. Min hud blir mjuk och huden känns yngre samt får en fin lyster.

Malee Elneborg, Skönhet | Mossa tar hand om ansiktet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login